25-08-2015 – Memorial Van Damme – bestelde kaarten beschikbaar en GEEN jeugd- en G-training op 11-09 !!!

De Memorial Van Damme 2015 krijgt voor onze club ook een speciaal tintje, want onze Paralympische Kampioene 'Wielemie' Marieke Vervoort kondigde er haar afscheidswedstrijd aan. Dat willen we niet missen en met zo'n 98 Lyrianen trekken we op vrijdag 11-09 naar het 'Boudewijnstadion' om Marieke en de andere wereldtoppers vooruit te schreeuwen. Voor Marieke hebben we ook een verrassing van jewelste in petto... De bestelde inkomkaarten kunnen deze week nog afgehaald worden in de cafetaria van onze piste op woensdag- of vrijdagavond. Gezien zowat alle jeugdtrainers en g-trainsters het goede voorbeeld geven en meetrekken naar dit bijzonder en niet te missen sportief hoogtepunt en de jongens pupillen en miniemen de dag nadien naar Merksem trekken voor de Finale van de Beker van Vlaanderen, zal er GEEN JEUGD- en G-TRAINING doorgaan op vrijdag 11-09.  

23-08-2015 – Antwerpen (BVAC) – Zusjes Mariën driemaal nipt naast podium…!

De zusjes Mariën trokken naar Antwerpen voor een manche van het AAS-criterium. 3 maal werd het net niet voor Kjersti en Svelte, want bij kogel stootte Kjersti met haar 3° beste ooit naar 6m50. Svelte sprong 3 cm lager dan haar beste naar 1m35 hoog en liet de speer landen op 20m68 met telkens een 4° plaats als resultaat. Kjersti sprong nog naar 2m82 ver. Proficiat, meisjes!

22-08-2015 – Merksem, Flanders Cup, Lindert demonstreert superconditie met sterk PR op 800m!

Op de vernieuwde piste van Merksem werd de 51° Flanders Cup afgewerkt. Onze atleten deden het verre van slecht want de meesten benaderden zeer sterk hun PR. Uitschieter was ongetwijfeld de sterke 800m van junior Lindert L., die zijn besttijd met liefst 1"03 verbeterde naar 1'55"84 en hiermee de 7° beste jaarprestatie bij de juniores neerzette. In dezelfde reeks verging het Nicolai iets minder met 1'57"02 als tijd. Femke wou niet onderdoen voor trainingsmakker Lindert en werd als 1ste jaars cadet knap 3de in haar reeks in een nieuw PR van 2'20"47 (-0.78"). Ook Michael Somers liet een sterke indruk na en bleef amper 0.41" boven zijn beste 1500m met 3'49"39. Hij finishte knap als 2° in de B-reeks. Bij de horden was Rodric best tevreden met zijn 4° plaats in 15"57, gezien de felle tegenwind van 3,1m/s. Senne zette dan weer 16"92 neer in dezelfde door tegenwind geplaagde A-reeks en werd 5° op 8. Senne kreeg er maar niet genoeg van en benaderde zijn PR op de 400m Horden tot op 0.18" met 56"79. Scholiere Eileen K. zette een sterke 400m neer en bleef slechts 0.60" boven haar beste van dit jaar.  Onze Paralympische Kampioene Marieke voelde zich dan weer niet zo lekker en dat konden we ook zien aan de uitslagen. Kop op, Marieke, want je 'moment-supreme' komt eraan op de Memorial van 11-09, waar we je met een supporterslegioen van zo'n 100 Lyrianen zullen vooruit schreeuwen en zorgen voor een 'hart onder de riem'. Proficiat, Lyrianen!

23-08-2015 – Heusden-Zolder – BK-MK – Jitse en Naomi in de top 10 van België!

1ste dag: Het weer was in elk geval al 100% beter dan verleden week in de thuishaven tijdens het KVV. Jitse moest al vroeg uit de veren want haar eerste nummer de 80 horden begon om 9U00. Spijtig van de start, want ze bleef goed aanklampen tot over de meet om te finischen met een tijd van 12.95". Hierna moest ze aanstonds naar het hoogspringen om heel nipt de 1m40 hoogte te missen. Ben stond ondertussen klaar in de startblokken voor de 100m en kon de eerste 50m het tempo van Hans Van Alphen volgen om na 11.56" en -1,4 tegenwind af te drukken. Bij het verspringen lukte het aanvangkelijk niet zoals hij wilde door een terug opstekende pijnlijke enkel. Algoed sprong hij nog 6m11 ver om toch een beetje aan te sluiten bij de andere deelnemers. Naomi had zich ondertussen opgewarmd voor de 100H die ze ondanks dat het lang geleden was, schitterend overschreed om af te klokken in een besttijd van 17.00". Lees meer

22-08-2015 – 3 podia in Lebbeke en Kortenberg.

Jane Vermeulen trok als enige lyriaan naar Lebbeke om deel te nemen aan haar favoriete disciplines. In het warme zomerweer wist ze een tijd van 10.13' neer te zetten bij de 60m, sprong ze 3.30m ver en mocht ze de zilveren medaille ontvangen na het hoogspringen waar ze 1.25m kon overschrijden. Ook de Minnekes waren niet te houden om nog eens een wedstrijd mee te pikken en kozen voor Kortenberg. Ook hier was de zon stevig van de partij. Dit weerhield Lars er niet van om een mooie tijd neer te zetten bij de 60m met 9.83'. Ook bij Arne was de spurt geslaagd met een SR van 12.01'. Bij hoog moest hij zich tevreden stellen met een winnende sprong van 1.48m. Lena die gebrand was op hockeybal had er erg veel zin in. Ze smeet de bal 28.83m ver, wat haar de 2de plaats  en een mooie medaille opleverde. Ook bij ver en de 60m ging het behoorlijk. Ten slotte wou ze ook heel graag nog eens een 1000 lopen wat in deze 32° niet zo evident was. Moegestreden en overhit klokte ze af in een tijd van 4.05.00. Knap gedaan van onze jonge garde!

15-08-2015 – Lier – KVV Cad & Sch – Sam 2 maal en Jitse 1 maal op het podium!

Toen dit kampioenschap begon viel het weer nogal mee, bewolkt, windstil en droog maar de weergoden trokken de sluizen open vanaf de middag en waren ons de rest van de dag niet goed gezind. Sam en Lukas mochten als eerste van de Lyra zich opwarmen voor hun discipline. De start van Sam in de 100m reeks was niet goed, mede beïnvloed door een valse start die niet afgeschoten werd, maar door haar wilskracht kon ze zich met een tijd van 12.83" plaatsen voor de finale in de late namiddag. Daar was haar start super en behaalde ze dezelfde tijd als de 2de(12.44") met maar 2 duizendste in haar nadeel zodat ze even later de BRONZEN medaille in ontvangst mocht nemen. Haar eindtijd en dik persoonlijk record kan spijtig genoeg niet gehomologeerd worden wegens een meewind van +3.7. Lukas had wel pech want met 45.08m viel hij juist van het speerwerp podium, maar een 4de plaats is toch ook niet zo slecht al is dit een magere troost.  Lees meer

17-08-2015 – AC Lyra-familie alweer uitgebreid…!!!

"Op 14-08 's avonds kwam Elias, broertje van Elise en Thomas, zeer vlot kijken en kan nu eindelijk zijn broer en zus beginnen plagen" dixit de fiere mama Katia (bestuurslid en G-teamverantwoordelijke) en papa Erik. Met zijn 52 cm en 3,5 Kg is hij flink uit de kluiten gewassen. Ook nonkel Bart van het G-team was terecht zo fier als een gieter toen hij het blijde nieuws bracht op ons Kampioenschap van Vlaanderen.

16-08-2015 – KVV cad en sch – Dankjewel, AC Lyra-team !!!

Gisteren waren we de gastheer voor het Vlaamse Kampioenschap cadetten en scholieren. De weersgoden waren ons allerminst gunstig gezind, maar dan kennen ze het AC Lyrateam nog niet of misschien nu juist wel. Wat alle medewerkers, +/- 100 in totaal,  gisteren presteerden ging bij enorm veel beleidsmensen, toeschouwers, atleten, trainers, juryleden en speaker Johan over de lippen als ONGEZIEN en FORMIDABEL !!! De talrijke lofbetuigingen die we mochten ontvangen, deden ons en jullie zeker heel veel plezier! De veerkracht die we toonden, het hondenweer dat we trotseerden, de spontaniteit bij het ‘droogleggen’ van de piste, de extra-motivatie bij onze jongste helpers, de supervlotte opkuis achteraf….woorden schieten ons tekort om jullie te BEDANKEN voor dit exploot !!! Het AC LYRA-TEAM stond er en ze kregen het alweer niet klein, ook al deden de weersgoden heel veel moeite!!! DUIZENDMAAL DANK voor al dat moois !!! Nog meer van dat… wij zijn fier op jullie allemaal.    

13-08-2015 – Laatste dagen inschrijving Prov. Kamp. Aflossingen

Voor de inschrijvingen van het Provinciaal Kampioenschap aflossingen van zondag 30-08 te Merksem resten er nog slechts enkele dagen. Wie nog wenst deel te nemen dient TEN LAATSTE op zaterdag 15-08 een mailtje te sturen naar lyra@val.be of kan ook via onze website inschrijven via de knop 'Wedstrijden' 'Inschrijvingen'. Voor de jeugd voorzien we op vrijdag 21-08 en 28-08 nog een extra aflossingstraining, enkel voor de ingeschreven atleten. Be there !!!